Menue
No news available.

Veiligheid

Uw veiligheid. Onze expertise.

Reizen zonder risico. Genieten zonder grenzen.

Wanneer het om uw veiligheid gaat, zijn er geen compromissen. Elk Dethleffs voertuig fabriceren wij op locatie Isny in de Allgäu volgens de hoogste kwaliteitsmaatstaven. Tot de standaard Dethleffs-veiligheidsuitrusting behoren in de meeste voertuigen ondertussen levensreddende systemen als ESP in de kampeerauto's of het "Rondom-veiligheids-pakket" voor caravans. Uitgebreide kwaliteitscontroles garanderen bovendien, dat u geniet van de beste voorwaarden voor onbegrensd rijplezier.

Training schept vertrouwen. Vertrouwen verhoogt de veiligheid.
Hoe houd ik in moeilijke situaties de controle over mijn kampeerauto? Waarop moet ik letten bij het inhalen met de caravan? Dit en nog veel meer andere vragen beantwoorden onze experts sinds meer dan 20 jaar tijdens de veiligheidstraining van Dethleffs. Profiteer van de tips en adviezen van de professionals en verheugt u zich op de waardevolle ervaring met gelijkgestemden.

Dethleffs rijvaardigheidstraining 2013 met promobil 

Professionele veiligheid voor uw caravans

De aanspraak op de best mogelijke veiligheidsuitrustingen wordt bij Dethleffs groot geschreven. Daarom zijn vanaf heden allen caravans uit de Comfort-klasse (Camper-Nomad-Beduin) standaard voorzien van het AL-KO ATC anti slingersysteem. Het controleert continue de wegligging van uw caravans. Zelfs de meest geringe zijwaardse bewegingen worden opgemerkt.  Zo kan eventueel slingergedrag door direct zacht remmen verhinderd worden.

Technische innovatieve veiligheid

AL-KO Trailer Control (ATC) voorkomt slingergedrag

AL-KO chassis

Stabilisator koppeling

Oplooprem

Goed verlichte achterzijde

Beeldscherm achteruitrijdcamera

Beeld van de zij-camera

Innovatief camerasysteem

Hoogwaardige merkbanden

Het "Rondom veilig pakket" van Dethleffs

Schokdempers

Rangeren zonder "vreemde" hulp met de Truma mover XT

Ontspannen reizen - met veiligheid aan boord

Professionele veiligheid voor uw kampeeauto

Het Electronic Stability Program, kortweg ESP, houdt de richting van het voertuig en de beweging van de wielen onder controle. Het reageert direcht in geval van een gevaarlijke situatie, remt individuele wielen of vertraagt de snelheid van het voertuig. Daarom bij   Dethleffs standaard ESP in alle voertuigen (daar waar technisch mogelijk).

Maar ESP biedt nog mee veiligheidsvoordelen:
Bergopwaarts rijden is nu dankzij ASR (Anti Slip Regeling) erg eenvoudig, aangezien de banden niet meer doorspinnen. De Hill Holder voorkomt het terugrollen van het voertuig tijdens het wegrijden op een heuvel. En bij een noodrem krijgt u hulp van het HBA systeem (Hydraulic Brake Assistance).

Altijd een veilig dak boven uw hoofd!
Alle daken van onze voertuigen zijn van het bestendiger GFK (glasversterkt kunststof). Dit biedt ten opzichte van de traditionele aluminium dakplaten een betere bescherming tegen bijvoorbeeld hagel.