Menue
eyec produktion
Swoosh

Dethleffs start de productie opnieuw op

MoCa Produktion

Op 14 april is de productie bij Dethleffs, de camper- en caravanfabrikant uit Isny, opnieuw opgestart – de afgelopen productievrije periode werd gebruikt om hygiënemaatregelen in alle afdelingen door te voeren – online training vooraf voor alle medewerkers ten behoeve van een soepele productiestart

Vanwege de corona maatregelen en hieruit voortvloeiende problematiek in de toeleveringsketen heeft de camper- en caravanfabrikant de productie van zijn voertuigen van 25 maart tot en met tweede paasdag tijdelijk opgeschort. Vanaf 14 april start de productie in Isny weer onder strikte hygiënevoorschriften en na online training van alle medewerkers over de geïmplementeerde maatregelen.

MA Besprechung qf

"Een team van 16 personen, ondersteund door een hygiëne-instituut, implementeerde verschillende voorzorgsmaatregelen in al onze afdelingen", aldus Alexander Leopold, directeur van Dethleffs. „We hebben veel geluk dat we tot nu toe intern geen Corona-besmettingen hebben. Daarom blijft de topprioriteit van alle acties en maatregelen het vermijden van contacten om het infectierisico zo laag mogelijk te houden. ”In ons bedrijf waar vanzelfsprekend meerdere mensen samenkomen, worden blauwe voetafdrukken op de halvloeren verlijmd met 1,5 m afstand. De dagelijkse “werkvloerrondes”, waarin teamleiders voor aanvang van de productie met hun team de werkprocessen bespreken, zijn zo ontworpen dat de afstanden kunnen worden aangegeven met zelfklevende markeringen en dus kunnen worden gehandhaafd.

"Vanaf 14 april hebben we waarschijnlijk genoeg gezichtsmaskers voor het hele personeelsbestand", vervolgt Leopold. "Hier worden we ondersteund door onze textielleveranciers, die anders gordijnen of andere stoffen voor onze voertuigen vervaardigen." Andere beschermende maatregelen zijn onder meer handen wassen en desinfecteren bij alle ingangen, beperkte en strikt gecontroleerde toegang tot het bedrijfsterrein, voor zover mogelijk geen zakenreizen, thuiskantoor voor administratief personeel, videoconferenties in plaats van afspraken ter plaatse en ruimtelijk aangepaste werkplekken.

Bureaus werden op kantoor uit elkaar gehaald. Op de administratieve afdelingen wisselen medewerkers af tussen thuiskantoor en kantoortijd, zodat er nooit teveel medewerkers in één kantoor zijn en mogelijke besmetting wordt geminimaliseerd. Er zijn ook nieuwe regels voor vergaderingen: "We hebben onze zitmogelijkheden in de vergaderzalen verminderd, zodat de minimale afstanden nog steeds kunnen worden gehandhaafd met een optimale bezetting", legt Alexander Leopold uit.

“Uit voorzorg moesten we enkele vergaderzalen sluiten omdat ze niet bestand waren tegen de strikte hygiëne- en afstandsregels. Voor en in elke vergaderruimte staan gedetailleerde borden, waar moet rekening mee worden gehouden en hoeveel mensen er in de ruimte mogen”. Ook voor de productiehal ontwierp het 16-koppige team 32 hygiëneborden met afbeeldingen en tekst in verschillende talen, aangezien er bij Dethleffs in totaal 33 nationaliteiten werken.

DET Hygeneschluessel qf
"Coroni"

De afbeeldingen variëren van het bedienen van de laadkranen tot het rijden met vorkheftrucks, het omgaan met de eigen werkplek, met gereedschappen of gehoorbescherming tot het juiste gebruik van de tijdklokken en lichtschakelaars. Voor dat laatste heeft Dethleffs iets speciaals bedacht: de "Coroni". Dit handige multifunctionele apparaat, dat uit multiplex is gefreesd, is als een soort Zwitsers zakmes, waarmee kranen, ramen en deuren kunnen worden geopend of gesloten en magnetrons en toetsenborden kunnen worden bediend zonder fysiek contact. Zo'n "hygiënetool" is beschikbaar voor alle werknemers.

De kantine en de showroom blijven voorlopig gesloten. Zodra fabrieksbezoeken etc. weer mogelijk zijn, zullen we hierover informatie verstrekken“, verklaart heer Leopold zijn besluit.