Menue
Camping-Tipps für den Frühling im Dethleffs Wohnwagen

Controle verwarmingsinstallatie

Zo blijft het ook 's nachts aangenaam warm

Zeker in de vroege zomermaanden kan het 's avonds nog wat fris worden en ook regenachtige zomerdagen kunnen kil en onaangenaam zijn. Het is dan des te belangrijker dat de verwarming vlekkeloos werkt, ook al bent u op 'zomervakantie'. Verwijder eerst het stof van het ventilatorwiel, de warmtewisselaar, de bodemplaat en de warmeluchtinstallatie. Een klein borsteltje is uiterst geschikt om ook de kleine spleten schoon te maken.

Daarna is de ontkalking van de boiler aan de beurt. Als u dat niet regelmatig doet, kan er permanente schade ontstaan door corrosie en moet u de boiler in het ergste geval volledig vervangen. U kunt de boiler beter ongeveer tweemaal per jaar ontkalken. Gebruik voor de reiniging en het onderhoud geen chloorhoudende producten, omdat er hierdoor irriterende restanten kunnen achterblijven. Als u in de caravan een combiverwarming heeft, verhit u de boiler tot 70 °C om micro-organismen en bacteriën te doden.

Activeer minstens tweemaal per jaar ook het veiligheids-/aftapventiel zodat kalkafzettingen verwijderd worden en om na te gaan dat het ventiel niet geblokkeerd is. Controleer dan meteen ook het niveau van de verwarmingsvloeistof bij warmwaterverwarmingen. Dat kunt u aflezen bij het expansievat.

Tot slot controleert u ook de warmeluchtbuizen: is er nergens een knik die de luchttoevoer blokkeert? Hebben de buizen scheuren of zijn ze bros? Als alles in orde is, kunt u uitkijken naar gezellige avonden in de caravan.