Menue
Allgemeine Tipps für Camping im Frühling mit Dethleffs

Boordelektronica & voertuigtechniek

Controle van de boordelektronica

Om op uw eerste rit niet voor onaangename verrassingen te staan, adviseren we de werking van de volledige boordtechniek – verwarming, boiler, elektriciteit – te controleren. Dat geldt zeker bij campers! Schenk speciale aandacht aan de boordaccu. Laad deze eerst volledig via een 230V-aansluiting, koppel de vaste elektriciteit los en schakel de gewone verbruikers in. Als de accu het na korte tijd opgeeft, is een vervanging aanbevolen.

Controle van de voertuigtechniek

Nu is het de beurt aan de voertuigtechniek. Test de werking van de volledige verlichtingsinstallatie, liefst per twee. Een persoon zit in de cabine en activeert alle lichten, de andere kijkt vooraan en achteraan op het voertuig of alles werkt. Begin met de parkeerlichten, de dimlichten, de grote lichten, de richtingaanwijzers en controleer ook de achterlichten. Druk de rem in – gaan de remlichten achteraan branden? Zet tot slot de versnelling in achteruit – branden de achteruitrijlichten? Toeter tot slot even om te horen of dit akoestisch waarschuwingssignaal werkt.

De banden houden het voertuig op de weg en verdienen daarom meer aandacht dan ze meestal krijgen. Controleer de profieldiepte – bij minder dan 2,5 millimeter hoort de eerste rit naar de bandencentrale te gaan. Controleer vervolgens de bandenspanning – bij koude banden uiteraard – en pas die evt. aan.

Überprüfung der Bordelektronik bei Ihrem Dethleffs

De juiste gegevens vindt u in de voertuigdocumenten. Is het binnenkort tijd voor de regelmatige controles, zoals de algemene periodieke keuring of de gascontrole?

In het boekje kunt u nagaan of een algemeen onderhoud nodig is, waarbij evt. de olie vervangen moet worden. Maak dan snel een afspraak met uw garage zodat u ontspannen en zonder zorgen uw eerste reis kunt aanvangen.