Menue
Swoosh

Wintercamping de luxe!

Winterplezier

Uw winterspecialist uit de Allgäu

De Allgäu – de thuisbasis van Dethleffs sinds 1931 – is met zijn lange winters en de grote hoeveelheden sneeuw een populaire winterbestemming. Niet voor niets is Dethleffs een echte winterexpert. Dat herkent u aan onze features, zoals het AirPlus systeem (ventilatie achter de bovenkasten) en een bijzonder goed geísoleerde opbouw, maar ook aan de mogelijkheid om bij de meeste modellen de comfortabele ALDE warmwaterverwarming te kiezen. Ook een binnenliggende vuilwatertank en aangepaste ramen behoren optioneel tot de mogelijkheden.

Air Plus

Het AirPlus systeem: ventileert achter de bovenkasten en verhindert condensvorming

LifetimePlus

XPS isolatie, een wanddikte van 34 mm en een bodemdikte van 42 mm voor de beste isolatie, ook bij ijzige temperaturen

Wasserschläuche

De waterleidingen worden direct op de verwarmingsbuizen gelegd en zijn zo tegen bevriezen beschermd (afbeelding ALDE verwaming)

Fussbodenheizung

Middels warm water of elektrisch: de vloerverwarming zorgt voor aangenaam warme voeten en een gelijkmatige verdeling van de warmte in de caravan (afbeelding ALDE vloerverwarming)


Winter Grafik
Invisible, mais palpable : chauffage / chauffe-eau Alde intelligemment intégré. Le double-plancher crée une barrière contre le gel pour protéger tous les éléments techniques du véhicule et vos bagages pour les vacances – également accessible de l’intérieur

Glinsterende sneeuw in de zon en een betoverend wit landschap ... daarvan is het prima genieten vanuit een gezellige warme kampeerauto! Wij maken uw persoonlijk wintersprookje mogelijk, door een veelvoud aan technische details, waarbij u kunt rekenen op onze meer dan 85 jaren ervaring in het bouwen van vrijetijdsvoertuigen. Uitstekend geïsoleerde wanden, goed ademende materialen en een hoge mate aan ventilatie zorgen voor een prima leefklimaat. Daarboven op kunt u rekenen op een zeer doordachte constructie en een innovatieve techniek:

Warmwaterverwarming 

  • De Alde warmwaterverwarming zorgt voor een klimaat zoals thuis. Omdat deze compleet zonder ventilatoren functioneert, wordt er geen lucht geblazen, ideaal voor mensen met een allergie. Daarbij is het systeem voorzien van een automatisch uitloopventiel en scheidingsventiel voor de slaapkamer. Optioneel is deze te bedienen via de smartphone.
  • Via de geíntegreerde warmtewisselaar kan de motor worden voorverwarmd, was slijtage en brandstofverbruik vermindert. Maar andersom kan de motorwarmte als ondersteuning gebruikt worden voor de verwarming in het interieur.
  • Een in het dashboard geplaatste verwarmingsbuis zorgt voor een snelle voorruitontdooiing

Dubbele bodem 

  • De dubbele bodem is de ideale kelder van de kampeerauto. Hier liggen de watertanks en de voertuigtechniek vorstvrij en de stralingswarmte zorgt gelijktijdig voor verwarming van de vloer.
  • ªDe hoge dubbele bodem is deels via de totale voertuigbreedte te beladen en van binnen en buiten uitstekend bereikbaar.