Menue
DET Nomad 490BLF AlpaA 7820 Peopleshooting MJ2020 Zangerl 539von828
Swoosh

Nomad is zowaar in twee landen caravan van het jaar 2020

Nomad Caravan des Jahres

De revolutionaire klassieker van Dethleffs werd zowel in Nederland als in België tot favoriet bekroond – Nieuwe indeling met keuken vooraan zorgt voor enthousiasme bij bezoekers en de vakpers

De Nederlanders staan bekend voor hun voorliefde voor caravans. Daarom kunnen we ervan uitgaan dat ze hiervan vrij goed op de hoogte zijn. Het is dan ook een pluim voor een fabrikant als een product van zijn firma in het land van caravanfans tot “Caravan van het jaar 2020” gekroond wordt. Dat is de titel waarmee de Dethleffs Nomad 490 BLF sinds gisteren mag pronken. Deze werd op de grootste Nederlandse kampeerbeurs “Kampeer & Caravan Jaarbeurs”, die van 9 tot 13 oktober in Utrecht plaatsvond, door een vak- en publiekjury tot winnaar uitgeroepen. De jury, bestaande uit bekende journalisten, influencers en leden van de Nederlandse camping- een toeristenvereniging “ANWB Kamperen”, had al voor de caravansalon in Düsseldorf gestemd. Het resultaat werd echter pas bij het begin van de beurs bekendgemaakt. Zowel in de geboorteplaats van Dethleffs, Isny, als bij het beursteam ter plaatse is de vreugde enorm, omdat de Nomad voor het modeljaar 2020 complete metarmofose heeft gehad. “We zijn ongelooflijk trots dat de revolutie van onze klassieker zo goed geslaagd is”, vertelt Benjamin Schaden, afdelingshoofd van Dethleffs Caravans.

De vreugde was meteen tweevoudig: slechts twee dagen voordien werd dezelfde caravan op de campingbeurs “Mobicar” in Brussel bij de caravans van meer dan € 20.000 tot favoriet verkozen door bezoekers, die alle voertuigen van de beurs bekeken hadden. De nieuwe Nomad 490 BLF is nu dus zowaar in beide landen uitgeroepen tot “Caravan van het jaar 2020”.

“Al op de caravansalon in Düsseldorf was te merken dat de aanpassingen aan de Nomad met zijn nieuwe interieur bij de bezoekers op veel enthousiasme konden rekenen en we vooral met de nieuwe indelingen een goeie keus hebben gemaakt”, besluit Benjamin Schaden. De winnende indeling van de Nomad 490 BLF is met zijn keuken voorin, een zitgroep in de lengte en een lengtebed achterin geen alledaagse verschijning. “Deze indeling vind je eerder bij caravans van 250 cm breed. We hebben deze bij de Nomad aangepast aan de standaardbreedte van 230 cm, wat echt een schot in de roos blijkt te zijn”, zegt Schaden tevreden.

De nieuwe Nomad – een revolutie van de klassieker

Van buitenaf is het alleen maar gissen naar de omvang van het nieuwe ontwerp van de populaire Dethleffs-serie. De beproefde vorm van de caravan bleef behouden, maar de nieuwe design achterbumper met integraalverlichting, de chromen sierstrips aan de zijkanten en de rangeergrepen in chroomlook laten al doorschemeren dat de Nomad in het modeljaar 2020 een verandering heeft ondergaan. En één blik op het interieur is genoeg: niets is hier bij het oude gebleven, de nieuwe Nomad heeft een volledige make-over gekregen. Hier wordt de vloer aangeveegd met begrippen als “degelijk”, “traditioneel”, “sober” en “conservatief”, zonder dat het geheel schreeuwerig, overdreven of afstandelijk aandoet. De nieuwe Nomad is erin geslaagd het perfecte evenwicht te vinden tussen klassieke schoonheid, praktische inzetbaarheid en modern design. “We hebben de Nomad ontworpen voor actieve stellen in de bloei van hun leven”, legt Benjamin Schaden uit.

De winnende indeling

De Nomad bestaat in twaalf indelingen, waarvan twee volledig nieuw zijn in het modelprogramma van Dethleffs. Één daarvan is de nu bekroonde tweepersoonsbed- indeling Nomad 490 BLF met naast het lengtebed een badkamer in de lengte met open wastafel achterin. Het opvallende aan deze indeling is de eerste keuken vooraan in de 230 cm brede en amper 590 cm lange Dethleffs-caravan. De plaatsing van de keuken voorin creëert veel ruimte en bewegingsvrijheid en geeft het idee van een open woonkeuken. Doordat het aanrecht naast de ingang is geplaatst en door de centrale zitgroep is het zicht bij het binnenkomen volledig vrij, waardoor een ruimtelijke indruk ontstaat. De achterzijde met slaapkamer en badkamer kan door een deur van de voorzijde worden afgescheiden, waardoor een privévertrek wordt gecreëerd.

Nomad